Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Bergendahls expanderar med förvärv av Duka Polen

Familjeägda handelshuset Bergendahls förvärvar Duka Polen samt varumärket Duka. Därmed ökar koncernens närvaro på en av Europas mest dynamiska marknader. Utöver de 24 Duka-butiker som nu förvärvas driver man redan tio Glitter-butiker i landet.

Bergendahl Home Deco förvärvade Granit från CG Duka Retail AB i februari. Bakgrunden till att man nu går vidare och dessutom förvärvar lönsamma Duka Polen, samt varumärket Duka globalt exklusive detaljhandelsverksamhet i Sverige, är ambitionen att bli en tongivande aktör inom heminredning.

– Vi är alltid intresserade av att göra goda affärer som ligger i linje med vår affärsplan. Det här var en sådan. Vi gillar detaljhandelskoncept som bygger på ett tydligt sortiment och med egna starka varumärken på de produkter som vi säljer, säger Robert Carlén, VD Bergendahl Home Deco.

Finanskrisen har skapat möjligheter för det familjeägda och solida handelshuset Bergendahls. Man ser möjligheter till fler förvärv.

– De senaste månaderna har vi fått flera intressanta propåer vi utvärderar, säger Spiros Mylonopoulos, koncernchef på Bergendahl & Son.

För mer information:

Robert Carlén, VD Bergendahl Home Deco AB, 070-647 60 30

Spiros Mylonopoulos, koncernchef Bergendahl & Son AB, 0451-480 00

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime