Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Bergendahls firar 90-årsjubileum med investeringar för tillväxt

Denna veckan firar Bergendahls att det var 90 år sedan Mikael Bergendahl startade firman i Hässleholm. Vad som startade som en agentur för smör har utvecklats till landets 102:a största företag med en omsättning om 11 miljarder kronor. Firandet sker genom offentliggörandet av en 300-miljonerssatsning på ett nytt höglager och en ny City Gross i Hässleholm.

Under Spiros Mylonopoulos 24 år som koncernchef har Bergendahls omsättning ökat från 1 till drygt 10 miljarder kronor. Bergendahls är därmed idag en av landets fem största företag inom svensk handel.

– Under mina 24 år som VD och koncernchef har jag varit med om en fantastisk resa. Jag är tacksam för den och ser nu fram emot att få medverka till att lyfta Bergendahls till nästa nivå som styrelseordförande, säger Spiros Mylonopoulos, styrelseordförande för Bergendahls.

Bergendahls består idag av tre grenar med verksamhet i Norden, Polen och Asien. Utöver livsmedelsdelen under varumärkena City Gross, EKO, Den svenska matrebellen och Matöppet ingår numera även butikskedjorna Glitter, Granit och DUKA (i Polen).

Bergendahls startades 1922 i Hässleholm av nuvarande huvudägaren Elisabeth Bergendahl Mylonopoulos farfar Mikael Bergendahl. Hon äger sedan 1983 verksamheten, med maken Spiros Mylonopoulos som koncernchef sedan 1988. Deras barn Sophia och Carl Mikael Bergendahl utgör tillsammans med Elisabeth ägarkretsen och är operativt verksamma inom Bergendahls utöver sin funktion som bl a ordinarie ledamöter i moderbolagets styrelse.

________________________________________________________________

För mer information:

Spiros Mylonopoulos, styrelseordförande Bergendahls, 0709-14 65 12

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime