Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Bergendahls firar 90-årsjubileum med ny ledning

Spiros Mylonopoulos har valts till ny styrelseordförande för Bergendahls moderbolag Bergendahl & Son AB. Hans tidigare uppdrag sedan 1988 som VD och koncernchef övertas av Peter Lund, som även fortsätter som VD för Bergendahls största affärsområde Food.Förändringen är en konsekvens av den successionsplanering ägarfamiljen och styrelsen beslutat om och syftar till att säkerställa koncernens långsiktiga utveckling.

Förändringarna beslutades den 15/2 på årsstämman samt styrelsemötet i Bergendahl & Son AB.

– I ett familjeägt företag som Bergendahls är det väldigt viktigt med kontinuitet och långsiktighet samt att bolagets styrning sker med en familjemedlem som högste ansvarig. Stämmans beslut att utse Spiros till styrelseordförande är därför helt naturligt. Och det känns också naturligt att styrelsen utser Peter Lund till Spiros efterträdare. Jag gratulerar!, säger Elisabeth Bergendahl Mylonopoulos, ägare i tredje generationen.

Under Spiros Mylonopoulos 24 år som koncernchef har Bergendahls omsättning ökat från 1 till drygt 10 miljarder kronor. Bergendahls är idag en av landets fem största företag inom svensk handel.

– Vid 67-års ålder är det dags att släppa VD-skapet till en yngre generation ledare. Under mina 24 år som VD och koncernchef har jag varit med om en fantastisk resa. Jag är tacksam för det och samtidigt väldigt glad över att min efterträdare heter Peter Lund. Hans entreprenörskap, kreativitet och lojalitet med våra värderingar är egenskaper som kommer att lyfta Bergendahls till nästa nivå, säger Spiros Mylonopoulos, tillträdande arbetande styrelseordförande för Bergendahls.

Peter Lund tillträder som VD och koncernchef den 1/3 2012 och kommer att ingå i styrelserna för Fashion och Home Deco. Han är anställd på Bergendahls sedan tolv år och fortsätter som VD för Bergendahls Food.

– Spiros och Elisabeth betraktar Bergendahls som sitt tredje barn, så jag känner stor ödmjukhet inför uppdraget att fortsätta utveckla vårt fina familjeföretag i dialog med dem och utifrån de värderingar vi har i väggarna, säger Peter Lund, ny VD och koncernchef för Bergendahls.

Fjärde generationens ägare Sophia och Carl Mikael Bergendahl har valts in som ordinarie ledamöter i moderbolagets styrelse. Spiros Mylonopoulos kvarstår tills vidare som styrelseordförande i samtliga affärsområden (Bergendahls Food, Fashion resp Home Deco). Styrelseordföranden i moderbolaget Urban Jansson lämnar på egen begäran Bergendahls.

Bergendahls startades 1922 i Hässleholm av nuvarande huvudägaren Elisabeth Bergendahl Mylonopoulos farfar Mikael Bergendahl. Hon äger sedan 1983 verksamheten, med maken Spiros Mylonopoulos som koncernchef sedan 1988. Deras barn Sophia och Carl Mikael Bergendahl utgör tillsammans med Elisabeth ägarkretsen och är verksamma inom Bergendahls.

________________________________________________________________

För mer information:

Spiros Mylonopoulos, styrelseordförande Bergendahls, 0709-14 65 12

Peter Lund, VD och koncernchef Bergendahls, 0736-20 82 00

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime