Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Bergendahls Food gör rekordresultat

Bild till Bergendahls Food gör rekordresultat

Bergendahls Food rapporterar ett mycket starkt helårsresultat med en vinst på 271 miljoner kronor, vilket är en ökning med 163 miljoner kronor jämfört med föregående år och det bästa resultatet bolaget någonsin har redovisat. Även tillväxten var positiv med en nettoomsättning som uppgick till 12 784 Mkr, vilket är en ökning på 6,1 %. Rörelsemarginalen var 2,1 %.

– Vi har gjort ett mycket starkt finansiellt år, det bästa i företagets historia, vilket känns fantastiskt roligt. Vi har arbetat hårt med att förbättra både säljstyrning, servicegrad och kostnadsnivån. Samtidigt har vi satsat på flera säljdrivande aktiviteter, förbättrat vårt erbjudande och gjort lyckosamma satsningar som exempelvis öppningen av City Gross i Hyllie, sammanfattar Håkan Åkerström, vd Bergendahls Food.

I juni kommunicerades att Bergendahls Food AB kommer att säljas till Axfood och bli en del av Dagab. Den 16 september kom ett godkännande från Konkurrensverket och övertagandet sker den 1 oktober. I samband med det slutar även Håkan Åkerström som vd.

– Det är en fantastisk resa vi har gjort, blickar vi tillbaka hade bolaget ett negativt resultat för två år sedan. Vi har gjort en total vändning av bolaget och jag är otroligt stolt över det arbete som samtliga medarbetare lagt ner. Det driv och engagemang som genomsyrat denna utveckling är grymt och jag är väldigt glad över att ha fått vara en del av det. Den 1 oktober tar Dagab över Bergendahls Food och en ny spännande resa för bolaget påbörjas, säger Håkan Åkerström

För ytterligare information:

Håkan Åkerström, vd Bergendahls Food
hakan.akerstrom@bergendahls.se, 0703-14 23 20

Sara Andersson, kommunikationsdirektör Bergendahls Food
sara.e.andersson@bergendahls.se, 0706-85 08 66

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime