Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Bergendahls skapar nytt affärsområde – samlar KitchenTime och GRANIT under Bergendahl Home

Bild till Bergendahls skapar nytt affärsområde – samlar KitchenTime och GRANIT under Bergendahl Home

För att skapa synergier och en mer kostnadseffektiv affärsmodell samlar Bergendahls dotterbolagen GRANIT och KitchenTime under ett gemensamt affärsområde och bildar Bergendahl Home. Håkan Åkerström tillträder som vd.

– Det känns kul och spännande att driva detta affärsområde framåt. Det är två bolag som kämpat med sin lönsamhet och som kommer gynnas av smarta synergier i bakomliggande led, säger Håkan Åkerström.

  Då både bolagen jobbar mot liknande sortimentsegment är det framför allt genom gemensamma inköps- och logistiklösningar som verksamheten ska bli mer kostnadseffektiva.

  – Vi är idag två små bolag som blir ett medelstort när vi skapar Bergendahl Home. KitchenTime är en ren e-handelsaktör och GRANIT är duktiga på sortiment och private label, där kan bolagen lära mycket av varandra, säger Håkan Åkerström.

   Bergendahls äger 69,1 procent av Bergendahl Home. Resterande 30,9 procent ägs av Ralph Axelson genom bolag samt Joel Falck & Anton Malmberg genom bolag. Affärsområdet beräknas omsätta cirka 600 MSEK.

   För mer information:
   Håkan Åkerström, vd Bergendahl Home, 070 314 23 20

   GRANIT erbjuder smarta, tidlösa och funktionella inredningsprodukter för hela hemmet med målet att förenkla vardagen. Kedjan har ett stort sortiment inom inredning såsom belysning, textil, möbler samt köks- och badrumsartiklar GRANIT grundades 1996 och har idag ett etablerat butiksnätverk med 38 butiker på fyra marknader; Sverige, Norge, Tyskland och Finland.

   KitchenTime är ett e-handelsbolag med fokus på köks- och heminredningsprodukter. Bolaget har en av Nordens största plattformar för köksprodukter online. Man säljer även heminredning under varumärket Confident Living. KitchenTime finns i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

   Våra bolag

   City Gross

   Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

   Till City Gross

   EKO

   Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

   Till EKO

   Glitter

   Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

   Till Glitter

   Granit

   Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

   Till Granit

   KitchenTime

   Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

   Till KitchenTime