Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

BergendahlsGruppen satsar på sociala medier

Idag sjösätter BergendahlsGruppen en satsning på sociala medier. Syftet är att underlätta kontakten mellan konsumenterna och BergendahlsGruppen och dess butiker. Satsningen är samtidigt ett steg i riktning bort från traditionella mediekanaler.

Från och med idag kan den som vill få information av och om BergendahlsGruppen och dess butiker i fler kanaler på internet. Som komplement till företagets olika webbplatser sprids framöver information även genom Twitter, YouTube, LinkedIn och Facebook.

Satsningen ligger i linje med ambitionen att försöka vara Sveriges mest tillgängliga dagligvaruaktör och att möta konsumenterna där de vill bli mötta.

– Vi vill kommunicera med våra konsumenter på deras villkor, inte utifrån traditioner och så som alla andra gör. Vi räknar med att den här interaktiva satsningen följs av andra inom en snar framtid, säger Peter Mårtensson, ansvarig för sociala medier på BergendahlsGruppen.

Han ser närvaron inom sociala medier på nätet som en hygienfaktor och planerar nu för nästa steg. Istället för att följa marknaden vill han medverka till att konsumenterna upplever att City Gross ligger i framkant när det gäller tillgänglighet på bland annat nätet.

– Kan vi göra det enklare för våra kunder att ha kontakt med oss blir det sannolikt mer attraktivt att handla på City Gross. Därför är satsningen på sociala medier en viktig del i vår nya affärsplan för att försätta ta marknadsandelar, säger Peter Lund, VD på BergendahlsGruppen.

Familjeägda BergendahlsGruppen är med City Gross landets fjärde största dagligvarukedja. City Gross-butikerna erbjuder prisvärd mat och valfrihet med märkesvaror av hög kvalitet. En viktig framgångsfaktor för City Gross är satsningen på att hantera svenskt kvalitetskött i butik. BergendahlsGruppen ligger bakom Matrebellerna, en satsning på att hjälpa fria handlare vinna marknadsandelar lokalt.

_____________________________________________________________________

För mer information:

Peter Mårtensson, ansvarig för sociala media, BergendahlsGruppen, 0706-69 97 82

www.bergendahlsgruppen.sewww.citygross.se

www.twitter.com (City_Gross_SWE)

www.youtube.com (CityGrossBGAB)

www.linkedin.com (City Gross)

www.facebook.com (City Gross Sverige)

Medieservice: Mikael Lagerwall, 0708-47 21 00 alt mikael.lagerwall@bergendahls.se

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime