Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

EKO satsar med ny stormarknad i Västerås

Drygt 50 år efter invigningen av första butiken i skånska Fjälkinge satsar nu EKO-kedjan med sitt stormarknadskoncept inriktat på hem och fritid på en butik i Erikslund i Västerås, ett av Sveriges hetaste handelsområden med bl a IKEA och City Gross som dragplåster.

Nu etableras EKO med 8 300 kvm i Erikslund i Västerås, ett hett handelsområde vid E18 mellan Stockholm och Köping. Butiken öppnar våren 2017 i en befintlig lokal på

bästa läge mittemot Erikslund Shopping Center med IKEA och City Gross. Fastigheten Inrymmer sedan tidigare andra starka kedjor som bl a Media Markt och anpassas nu för EKO genom en utbyggnad på 5 000 kvm. Redan nästa vecka drar rekryteringen av butikschef och ledningsgrupp igång. Totalt förväntas butiken sysselsätta ett femtiotal medarbetare.

EKO-stormarknaderna har en unik sortimentsbredd inom hem och fritid med inriktning på kända varumärken till låga priser. Storsäljare är bl a leksaker, blommor, inredning, textil, köksartiklar, skönhet, smycken, förvaring, baskläder och säsongsvaror på en trädgårds- resp julmarknad. Butikerna konkurrerar även med slagkraftiga priser på dagligvaror som konfektyr, dryck, kropps-/munvård och varor för tvätt och rengöring.

– Vi har utvecklat konceptet kraftigt och fått ett mycket bra mottagande från kunderna på den pilotbutik vi öppnade för snart ett år sedan i Kalmar. Vi ser en stor potential i EKO-kedjan och räknar med att fortsätta expandera med nya butiker framöver. Etableringen i Erikslund är extra intressant utifrån den utveckling området haft som magnet för kunder i hela regionen, säger Ted Berggren, VD för EKO.

För att kunna utvecklas enligt ägarnas önskemål har EKO brutits ur Bergendahls Food och är fr o m 1 september ett självständigt bolag med egen styrelse.

– Att vi står på egna ben är nödvändigt för att utveckla konceptet EKO och växa i den takt vi och ägarna vill. Det senaste året har vi byggt upp en egen organisation som gör att konceptet blir mer renodlat och tydligare. Vi kommer dock att ha ett fortsatt samarbete med Bergendahls Food när det gäller tjänster inom till exempel HR, ekonomi och lön, säger Ted Berggren, VD för EKO.

EKO-kedjans första butik öppnade i skånska Fjälkinge 1964 och är sedan 1974 en del av familjeföretaget Bergendahls, som expanderat verksamheten till att vara en kedja med butiker även i Malmö, Borås och Kalmar.

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime