Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Granits expansion i Tyskland fortsätter med ny butik i Hamburg

Den svenska livsstilskedjan Granit har haft en stark utveckling de senaste åren, med en positiv försäljningsutveckling som slår marknadsindex och en expansion in i Tyskland. Pilotbutiken i Köln har varit en framgång som banat väg för att man nu etablerar nästa butik i Hamburg samtidigt som man förbereder för fler tyska butiksetableringar.

Efter framgångsrika etableringar i Norge och Finland valde Granit att i december 2014 ta steget in på den tyska marknaden med en etablering av en första butik med drygt 300 kvm säljyta centralt belägen på Ehrenstraße 70-72 i Köln.

När man nu går vidare med en andra butik väljer man att etablera den i Tysklands näst största stad Hamburg. Anledningen är att staden ekonomiskt och kulturellt är navet för hela Nordtyskland,en stor marknad som ligger geografiskt nära, och på många sätt liknar den nordiska med ett förväntat intresse för ett skandinaviskt koncept som Granit. Butikens 250 kvm invigs i april 2016 i en anrik vacker tegelbyggnad på Poststrasse i centrala Hamburg.

– Tyskarnas intresse för svensk design i kombination med vår framgångsformel med besjälade medarbetare som i spännande butiksmiljöer säljer unika heminredningsvaror med livsstilsprofil är goda anledningar till att vår pilotbutik i Köln fått ett bra mottagande säger Katarina Grapengiesser,VD på Granit.

En bakgrund till Granits expansion i Tyskland är den lyckade etableringen i Finland i kombination med den starka utvecklingen för kedjan i Sverige och Norge, med en positiv försäljningsutveckling som de senaste åren slagit marknadsindex.

Granit har med sitt tidlösa sortiment av varor som kombinerar design och multifunktionalitet skapat en unik nisch på marknaden för livsstilsorienterad heminredning. Kedjan skapades 1997 utifrån grundarnas frustration över hur svårt det var att hitta vettig förvaring för att hålla ordning på saker och ting. Den familjeägda kedjan är idag marknadsledare inom svensk fackhandel på området förvaring utifrån ledorden praktisk funktion, enkel form, bra pris och kvalitet. Butikskonceptet passar storstadsmiljöer, men kedjan når genom e-handel även kunder utan butik i närmiljön. Bolaget omsätter idag ca 200 MSEK genom 21 butiker i Sverige, Norge, Finland och Tyskland och e-handel i Sverige och Finland.

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime