Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Kundanstormning stängde City Gross Västerås

Två timmar efter att City Gross Västerås invigts fick dörrarna stängas igen. Då ringlade köerna från de åtta kassorna och fyra självscanningsstationerna hela vägen genom butiken. Intresset för City Gross-inbrytningen i Ica-land har varit stort från start och förväntas hålla i sig när IKEA nästa vecka invigs i huset som är den största köpladan i Sverige.

Intresset för nya City Gross-butiker brukar vara mycket stort. Svenska konsumenter verkar gilla att uppstickaren, som idag är nummer fyra på den svenska dagligvarumarknaden, går sin egen väg med bl a endast svenskt färskt kött, tillsatsmärkningen Äkta vara, bröd som bakas av bagare från mjöl i butik och manuella fiskdiskar med hållbar fisk.

I Västerås har intresset överträffat alla förväntningar. Under tisdagens VIP-invigning slogs t ex omsättningsrekord jämfört med andra öppningar.

Under onsdagens formella invigning tvingade en massiv kundanstormning fram en stängning av butiken, något som aldrig tidigare drabbat en City Gross-butik. Polisen hjälpte till att hantera alla intresserade, samtidigt som Radio Västmanland varnade för köer.

Även intresset för anställning har varit rekordstort. 8 500 personer sökte de 72 tjänsterna.

– Under två månader intervjuade jag totalt 600 jobbsökande för att få till rätt personalmix när vi nu etablerar oss i Ica-land här i Västerås, säger Thomas Samuelsson, butikschef på City Gross Västerås.

City Gross Västerås 9 800 kvm butiksyta är belägna i Erikslund Shopping Center, ett hus som med sina närmare 100 butiker på 100 000 kvm blir landets största köplada när alla butiker är på plats i början av hösten.

– Den här, vår 32:a City Gross-invigning, slår alla de tidigare vad gäller intresset från köphungriga konsumenter. Att vi får uppleva det i just Icas hemstad Västerås visar att det finns ett behov av alternativ inom svensk dagligvaruhandel, säger Peter Lund, VD för Bergendahls Food som äger och driver City Gross.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det hundrade största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de 32 City Gross-butikerna, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja.

I branschens årliga kvalitetsundersökning brukar City Gross tillhöra toppskiktet och i den senaste publicerad i november slogs det fast att kedjan har de mest nöjda kunderna. Exempel på framgångsfaktorer för City Gross är satsningen på att hantera svenskt kvalitetskött i butik samt märkningen Äkta vara för de konsumenter som vill undvika tillsatser.

_____________________________________________________________________

För mer information:

Thomas Samuelsson, butikschef på City Gross Västerås, 0702-766772

Peter Lund, VD Bergendahls Food, 073-620 82 00

www.bergendahlsfood.se • www.citygross.se

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime