Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Matrebellerna växer mest inom svensk dagligvaruhandel

BergendahlsGruppens satsning på Den Svenska Matrebellen tillsammans med självständiga handlare växer. Tillväxten under juni i jämförbara butiker var 10,7 procent, d v s ännu högre än maj månads höga 9 procent. Efter semestern växer dessutom kretsen av matrebeller med flera nya handlare och under hösten öppnas flera nya butiker.

Matrebellerna har haft dagligvaruhandelns starkaste utveckling sedan starten 1 november. Tillväxten under juni visar dessutom att takten i tillväxten i jämförbara enheter fortsätter öka.

– Det är roligare att vara med i ett vinnande team, än tvärtom. Jag tror att en viktig del i framgångarna är att vi som handlare känner en stark gemenskap både med varandra och med gänget på Bergendahls, säger Michael Wremborn, ägare till de mycket expansiva Pulsenbutikerna.

Ambitionen när Den Svenska Matrebellen bildades var att ta marknadsandelar på den lokala marknaden, något som infriats med råge. Ett antal matrebeller genomför inom ramen för veckans tennisturnering i Båstad tillsammans med Bergendahls ett framtidsseminarium där man diskuterar utvecklingen samt ett antal nyheter inför hösten.

Utöver att Bergendahls House Brands rullas ut till matrebellerna kommer ytterligare en större förändring som påverkar deras sortiment att offentliggöras i början av augusti. Dessutom presenteras flera nya matrebeller efter semestern.

– Vi diskuterar löpande med handlare som vill bli matrebeller och har nu beslutat att släppa in några nya som delar vår syn på hur man driver tillväxt, säger Thomas Biverstedt, handlare och talesperson för Matrebellerna.

Därmed växer grupperingens andel av den svenska dagligvarukakan genom såväl branschens högsta tillväxt i befintliga butiker, som genom nya butiker i regi av City Gross och fria handlare.

Grupperingen har etablerat sig som en stark tillväxtfaktor inom svensk dagligvaruhandel, samtidigt som utvecklingen för många andra självständiga dagligvarubutiker gått i stå.

– Det är viktigt för konkurrensen inom svensk dagligvaruhandel att det finns starka självständiga handlare som satsar på tillväxt, säger Mikael Otterberg, vVD på BergendahlsGruppen.

Familjeägda BergendahlsGruppen är landets fjärde största dagligvaruaktör. Samma familj driver sedan 1922 företaget som inrymmer både parti- och detaljhandel.

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime