Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Nu firar Bergendahls 100 år

Bild till Nu firar Bergendahls 100 år

I veckan gick startskottet för firandet av Bergendahls som fyller 100 år i år. 1922 grundade Mikael Bergendahls en agentur för margarin i Hässleholm och la grunden till det som idag är Bergendahls. För att fira inledde familjen Bergendahl födelsedagsveckan med en lunch tillsammans med före detta anställda på Bensonhuset i Hässleholm.

Bensonhuset är inte vilket hus som helst utan huset där Mikael Bergendahl bodde med sin familj, det vill säga nuvarande ägare Elisabeths pappa, under 30-talet. Det är också platsen där företaget Bergendahls utvecklades och inhyste sitt lager under samma årtionde.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i huset där allt startade. En historisk och perfekt plats att få inleda firandet av vårt 100-årsjubileum, säger Elisabeth Bergendahl.

  Festen fortsätter hela veckan och i dagarna firar Elisabeth med sin familj genom en turné längs västkusten för att hälsa på i olika City Gross-butiker och delta i det firande som just nu tar plats i butikerna. Med vd Anders Wennerberg som reseledare har City Gross hela ledning tillsammans med familjen Bergendahl två händelserika dagar framför sig.

  – Vi planerade en riktigt härlig resa med stopp i bland annat Höganäs, Halmstad, Ytterby och Borås. Vi har umgåtts med våra medarbetare och firat dessa 100 år tillsammans. Vi på City Gross förvaltar det ärv som Mikael Bergendahl en gång la grunden till genom vårt gedigna hantverk och intresse för riktigt bra mat. Men också genom att alltid sätta kunden i fokus, säger Anders Wennerberg.

   I samtliga City Gross-butiker firas det och under PRIO-dagar torsdag till fredag bjuds kunder på tårtkalas, tävlingar arrangeras och godisregn för barnen planeras. Butikerna är dessutom fyllda med riktigt bra erbjudande, för att alla ska kunna fira tillsammans med familjen Bergendahl och City Gross.

   Våra bolag

   City Gross

   Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

   Till City Gross

   EKO

   Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

   Till EKO

   Glitter

   Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

   Till Glitter

   Granit

   Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

   Till Granit

   KitchenTime

   Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

   Till KitchenTime