Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Optimism inom BergendahlsGruppen – varsel dras tillbaka

De varsel av kollektivanställda som las i januari dras nu tillbaka. Istället rekryteras mer personal. Anledningen är en stark affärsutveckling som gör att BergendahlsGruppen ser optimistiskt på framtiden.

BergendahlsGruppen tvingades i januari meddela att antalet kollektivanställda i Hässleholm skulle minskas med 88 personer. Bakgrunden var Vi-handlarnas besked den 11 december om att de ej förlänger sitt leveransavtal med BergendahlsGruppen när det löper ut den 31 oktober 2009.

Nästan på dagen sju månader senare informerades idag personalen i Hässleholm om att varslen dras tillbaka, samtidigt som ett antal visstidsanställda erbjuds tillsvidareanställningar. Det finns flera tydliga anledningar till att ledningen inom BergendahlsGruppen nu är optimistiska om framtiden.

Den viktigaste är att BergendahlsGruppen i juni antog en ny affärsplan där man bland annat satsar på en ny samverkansmodell för fria handlare inom ramen för det nya konceptet Matrebellerna. Det har fått till följd att ett tjugotal stora Vi-handlare redan bestämt sig för att lämna Vi och istället ingå ett närmare samarbete med BergendahlsGruppen.

Samtidigt har gruppens egen detaljhandel inom City Gross uppvisat en stark utveckling under vår och sommar. Flera nya butiker har öppnats och de befintliga har fortsatt att ta marknadsandelar på en oväntat stark dagligvarumarknad.

Den tredje anledningen till att varslen kan dras tillbaka är att BergendahlsGruppen under våren utvecklat distribution och lagerhantering i syfte att så stora volymer som möjligt skall gå till butik över de egna terminalerna, istället för direkt från leverantörer. Förutom att trygga ett antal arbetstillfällen i Hässleholm och Tumba leder förändringen till positiva miljökonsekvenser.

– Vi-beskedet var tungt för alla på företaget, men vi bestämde oss för att ta det som en gemensam utmaning. Idag står det här familjeföretaget starkare än någonsin tack vare en fantastisk kraftsamling på alla nivåer, säger Peter Lund, VD på BergendahlsGruppen.

Utöver att öka antalet anställda har beslut fattats om att investera i en utbyggnad av lagerytan i Hässleholm om knappt 3 000 kvm. Samtidigt inleds uppförandet av en ny kontorsbyggnad om drygt 1 300 kvm.

En konsekvens av den positiva utvecklingen är att Tumbaverksamheten räddats, om än med mindre kostym än för ett år sedan. Verksamheten har utvecklats mot s k crossdocking och hantering av transitflöden, med följd att vi framöver har tio anställda på Tumbaterminalen efter att i januari ha varslat 18 personer.
——————————————————————————————————————–
För mer information:
Peter Lund, VD på BergendahlsGruppen, 073-620 82 00
Andreas Wahlgren, ordf lagerklubben BergendahlsGruppen, Handelsanställdas
förbund, 070-919 99 94
www.bergendahlsgruppen.se
Medieservice: Mikael Lagerwall, 0708-47 21 00 alt mikael.lagerwall@bergendahls.se

BergendahlsGruppen AB är ett detaljhandelsföretag inom dagligvarubranschen. Företaget har drygt 2 200 anställda och omsätter i år ca 9 miljarder kronor. Utöver drift av de egna koncepten City Gross, AGs och EKO levererar företaget dagligvaror till ca 240 fristående butiker inom bl a konceptet Matöppet. BergendahlsGruppen är ett dotterbolag till handelshuset Bergendahl & Son AB, som ägs av familjen Bergendahl-Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen. Under moderbolaget finns utöver BergendahlsGruppen AB även Bergendahl Home Deco AB (bl a Bolagret, Granit, Salt&Pepper, DUKA) och Bergendahl Fashion AB (bl a Glitter).

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime