Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

Trafikkaos när City Gross invigdes i Borås

Igår kl 12.00 slog City Gross Borås upp dörrarna för allmänheten. Butiken är en av regionens största dagligvarubutiker i ett nytt köpcenter vid Viaredsmotet, en trafikplats för alla som skall till eller från Borås i bil. Intresset var igår så stort att Sveriges Radio under eftermiddagen lokalt gick ut med en varning för långa köer med anledning av invigningen.

City Gross etablering sker i ett nytt köpcenter i en tidigare industrifastighet belägen i Lundaskog, ett område som idag saknar stormarknad. I butikens närhet arbetar dessutom närmare 6 000 personer på stora arbetsgivare som Ellos och Ericsson.

Lundaskog anses vara Borås bästa handelsläge. Det ligger i direkt anslutning till Viaredsmotet, som trafikmässigt är Borås nya knutpunkt. Trafikplatsen vid riksväg 40 mot Göteborg har anslutits till riksväg 27 och länsväg 180. Den passeras därmed av alla som kör till och från Borås.

Intresset för butiken har varit mycket stort. Av alla som sökte anställning var det ungefär en procent som fick chansen.

– Idag känns det otroligt bra! Vi fick en smakstart med många kunder på gott humör, trots långa köer hela dagen. Vi nosade på säljrekordet för en butiksinvigning igår, trots att vi har två kassor färre och en timme kortare öppettid än rekordbutiken, säger en glad Rade Ovuka, butikschef på City Gross Borås.

City Gross Borås har en butiksyta om 7 500 kvm. Butiken innehåller bl a en stor avdelning för frukt och grönt, en charkdisk med egen styckning av svenskt kött, en manuell fiskdisk, en manuell delidisk samt ett bageri som bakar från mjöl.

I anslutning till butikens entré öppnade igår även Apotek Hjärtat sitt 260:e apotek. Det är ett fullskaligt apotek med utbildad personal som lämnar ut recept, ger rådgivning om läkemedel och hälsofrågor samt inom kort även erbjuder blodtrycksmätning. Apotek är enligt facktidskriften Dagens Handel den typ av butik som flest kunder önskar i ett shoppingcentrum.

Etableringen av City Gross och Apotek Hjärtat har tillfört Borås ett åttiotal nya arbetstillfällen.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det hundrade största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de 31 City Gross-butikerna, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja. I Borås finns dessutom sedan tidigare en av landets tre EKO-butiker man också äger.

I branschens årliga kvalitetsundersökning brukar City Gross tillhöra toppskiktet och i den senaste publicerad i november slogs det fast att kedjan har de mest nöjda kunderna. Exempel på framgångsfaktorer för City Gross är satsningen på att hantera svenskt kvalitetskött i butik samt hyllkantsmärkningen Äkta vara för de konsumenter som vill undvika tillsatser.

För mer information:

Rade Ovuka, butikschef City Gross Borås, 070-699 16 16

Hanna Homman, butikschef Apotek Hjärtat i Lundaskog, 076-723 45 59

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime