Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bergenda/public_html/wp-content/themes/new-document-child/single.php on line 50

VD-byte efter turnaround för Bergendahls Fashion/Glitter

Björn Krasse engagerades i januari 2008 för att vända lönsamheten i det förlustdrabbade Bergendahl Fashion/Glitter. Bolaget redovisar nu åter vinst parallellt med att butiksnätet uppdaterats och tillväxten åter skjutit fart. Detta arbete har varit mycket lyckosamt och lagt grunden för fortsatt framgångsrik internationell expansion.

Björn Krasse har under sommaren 2010 till styrelsen uttryckt sin avsikt att lämna sin position.  Han har dock erbjudit sig att stå till Bergendahl Fashion/Glitters förfogande under en övergångstid och kommer därför att kvarstå som VD tills dess en efterträdare har kunnat tillträda.

– Vi respekterar Björns önskemål och är tacksamma för att han under sin tid som VD lyckats stabilisera bolaget. Glitter är nu moget att ta nästa steg för att bli en ännu starkare spelare på den nordeuropeiska modemarknaden., menar Spiros Mylonopoulos, koncernchef i Bergendahls och styrelseordförande i Bergendahls Fashion.

– Det har varit en inspirerande och utmanande uppgift att vända Glitter som underlättats av ägarnas engagemang och långsiktighet, men jag känner att jag nu fullföljt det uppdrag jag rekryterades för, kommenterar Björn Krasse. Jag har, liksom styrelse och ägare en stark tilltro till Glitter-konceptets potential och tycker att medarbetarna kan se framtiden an med stor tillförsikt, fortsätter Krasse.

Rekryteringsarbetet i syfte att finna en ny VD/affärsområdeschef för Bergendahl Fashion inleds inom kort och ny VD beräknas kunna tillträda under första halvåret 2011.

För mer information:

Spiros Mylonopoulos, Styrelseordförande Bergendahl Fashion AB, 0451-480 00
Björn Krasse, VD Bergendahl Fashion AB, 070-355 57 57

www.bergendahls.se

Medieservice: Mikael Lagerwall, 0708-47 21 00 alt mikael.lagerwall@bergendahls.se

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime