Bergendahls & Son

Bergendahls har sina verksamheter inom livsstil och livsmedel. En familjeägd koncern som driver egenägda butiker i såväl Sverige som internationellt i Danmark, Norge, Finland och Tyskland. Det långsiktiga ägandet är en förutsättning för att satsa långsiktigt och utmana branschen.

City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 43 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare.

City Gross i siffror

Omsättning (MSEK): 9.849
Antal anställda: 3.441
Egenägda butiker: 43

citygross.se

Anders Wennerberg_VD_City Gross_3

VD Anders Wennerberg

Granit

GRANIT grundades 1996 kring ett köksbord av Anett Jorméus och Susanne Liljenberg. Deras affärsidé var att skapa ett livsstilskoncept som förenklade i vardagen. Smarta och funktionella produkter för hela hemmet i naturliga färger och material med inspiration från naturen. Den första butiken öppnades på Götgatan 31 på Södermalm i Stockholm.

GRANITs designfilosofi handlar om hållbar design för framtiden. Att inte gå efter trender utan istället använda sig av hållbara och naturliga material som åldras vackert med tiden.

Thomas Dunaker, vd GRANIT

VD Thomas Dunaker

Granit i siffror

Omsättning (MSEK): 298
Antal anställda: 150
Antal butiker: 37

Glitter

Glitter erbjuder ett brett sortiment av prisvärda modesmycken och accessoarer i kombination med personlig service. Kedjan består av drygt 150 butiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland. År 1992 öppnar Sven-Axel Svensson den första Glitter-butiken, vilket var början till det som skulle bli en rikstäckande butikskedja. Sedan 2004 drivs Glitter av Bergendahls som utvecklat butikskonceptet och e-handeln. Sedan 2012 ingår Zanzlöza Zmycken i koncernen och varumärket återfinns på Glitter med ett lite exklusivare sortiment.

Glitter i siffror

Omsättning (MSEK): 650
Antal anställda: 600
Antal butiker: 175
Susanne_Börjesson-beskuren

VD Susanne Börjesson

EKO

EKO består av sex stormarknader med ett brett sortiment för hus, hem och fritid. EKO marknadsför sig som en destination för hela familjen och i butikerna återfinns kända varumärken till bra priser inom skönhet och hudvård, trädgård, leksaker, städ och heminredning. Ett uppskattat inslag är lösgodisavdelningen. Även Bergendahls eget varumärke Glitter finns som butik på EKO. Den första EKO-butiken slog upp portarna i skånska Fjälkinge 1964 och sedan 1974 drivs EKO av Bergendahls.

Ted-Berggren_svartvit_3

VD Ted Berggren

EKO i siffror

Omsättning (MSEK): 600
Antal anställda: 200
Antal butiker: 6