GRANIT lanserar ett unikt designsamarbete med Stig Lindberg

GRANIT lanserar sin första kollektion med ikonisk mönsterdesign av Stig Lindberg. Stig är en av 1900-talets mest ansedda formgivare i Sverige. Lindbergs estetik karaktäriseras av fantasifulla kompositioner där hans formgivning ofta hämtar inspiration från naturen.

– Det är en stor ynnest att få vara en del av detta kulturarv och få erbjuda klassisk svensk design i ny tappning, till befintliga GRANIT-kunder men även till en ny publik, Thomas Dunaker VD GRANIT.

Med sina omtyckta mönster letade sig Stigs design snabbt in i det svenska folkhemmet. Den stora bredden på hans design vittnar om hans enorma produktivitet genom åren. GRANIT är glada att få möjligheten att återskapa några utvalda mönster på några av sina mest omtyckta produkter. Tanken är att skapa nya klassiker som håller sig över tid.

– Vi ser verkligen fram emot Stig Lindbergprodukterna från GRANIT. Stig var alltid öppen för nya material och produkttyper. Detta samarbete är ytterligare ett steg för att hålla hans livsverk levande på 2000-talet, Lars Dueholm-Lindberg VD Stig Lindberg Design.

– Vi är stolta över möjligheten att få presentera och föra vidare en av svensk designhistorias stora skatter i sann GRANIT-anda. Samarbetet sträcker sig initialt över en 2-årsperiod med ett antal kollektioner som kommer att släppas på samtliga GRANIT-marknader och därmed göras tillgängliga för kunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland, Thomas Dunaker, VD GRANIT.

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime