Våra bolag

Bolagen inom Bergendahls verkar inom detalj- & dagligvaruhandeln. Bergendahls äger butikskedjorna City Gross, EKO Stormarknad, Glitter och GRANIT samt e-handelsbolaget KitchenTime.

City Gross

City Gross riktar sig till matintresserade, kvalitetsmedvetna kunder som vill ha möjlighet att göra en bra affär. Kärnan i verksamheten är att erbjuda färskvaror och storhandel under samma tak. Med en strategisk position inom pris, sortiment och bemötande är strävar bolaget mot att alltid ha Sveriges mest nöjda kunder.

Läs mer om City Gross

 

 

 

EKO Stormarknad

EKO:s filosofi och affärsmodell är att vara en shoppingdestination som erbjuder shoppingglädje med kända varumärken till låga priser. Konceptet är stormarknad med många avdelningar. Ett brett sortiment inom lågprissegmentet, som utmanar med finare produkter inom många kategorier

Läs mer om EKO Stormarknad

Glitter

Glitter består av 151 butiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark, där de erbjuder ett brett sortiment av prisvärda modesmycken och accessoarer som passar både till vardags och till fest. Här är bolaget specialister och strävar efter att ha bredast sortiment inom dessa kärnkategorier.

Läs mer om Glitter

GRANIT

GRANIT erbjuder smarta, tidlösa och funktionella inredningsprodukter för hela hemmet med målet att förenkla vardagen. Bolaget attraherar den urbana storstadskunden, framför allt kvinnor i yngre medelålder. GRANIT har ett etablerat butiksnätverk och finns representerat på fyra marknader; Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Håkan Åkerström tillträdde som ny vd 16/8 2022.

Läs mer om GRANIT

KitchenTime

KitchenTime är ett e-handelsbolag med fokus på och stark position inom köks- och heminredningsprodukter. Bolaget grundades 2013 av VD Joel Falck och Anton Malmberg. I dag arbetar femtio medarbetare på huvudkontoret i Uppsala och lagret i Eskilstuna.

Läs mer om KitchenTime