Huvudpartner till Rädda Barnen

En viktig del av vårt sociala ansvarstagandet handlar om att stötta framtida generationer. Barnen är framtiden och att uppmärksamma och stötta utsatta barn är därför angeläget. Som en del i det gick vi under 2021 in som huvudpartner till Rädda Barnen, en organisation som gör ett stort arbete med insatser i Sverige och utomlands.

Partnerskapet med Bergendahls betyder mycket för att vi på Rädda Barnen ska ha möjlighet att nå ut till och göra skillnad för fler barn i Sverige, och i världen. Vi arbetar varje dag med att göra världen lite bättre för barn. Vi är därför glada över att Bergendahls som huvudpartner till Rädda Barnen, är med oss i det arbetet. Tillsammans har vi möjlighet att skapa större skillnad för fler barn, men också att öka kunskapen kring barnrättsfrågor hos såväl deras medarbetare som kunder.

 

Helena Thybell
Generalsekreterare på Rädda Barnen. 

Våra initativ 

Genom Bergendahls och Rädda Barnens partnerskap har flera goda initiativ redan startats i samtliga av våra dotterbolag. Det handlar om allt från att möjliggöra för City Gross kunder att skänka sin pant till hjälporganisationen till att ta fram hållbara produkter till GRANIT där 10% av vinsten går direkt till Rädda Barnens viktiga arbete. Här kan du läsa mer om vad våra bolag gjort i samarbete med Rädda Barnen.

 

Glitter startade insamling till Rädda Barnen

Under våren ställde Glitter snabbt om startade insamling till Rädda Barnens arbete i Ukraina genom att erbjuda sina kunder att skänka en slant i kassan. Genom dessa gåvorkort samlar de kontinuerligt in betydelsefulla summor till Rädda Barnen.

 

City Gross skänkte del av inkomst från Djungelkassen

City Gross skänkte 20 kronor per såld Djungelkasse, en populär matkasse för barnfamiljer, under hösten 2021. De har dessutom bytt ut sin pantknapp så all pant skänks till Rädda Barnen. Även City Gross har tagit fram gåvokort till kassorna och tar emot praoelever i sina butiker genom Rädda Barnen.

 

GRANIT tog fram produkter i samarbete med Rädda Barnen 

GRANIT tog under våren 2022 fram produkter i samarbete med Rädda Barnen där 10% av vinsten går direkt till deras viktiga arbete. Det handlar om allt från iPhone-skal tillverkat av linfrön till en ballografpenna gjord av återvunnen elektronik.

 

KitchenTime gjorde det möjligt att skänka pengar vid utcheckning

Vårt e-handelsbolag KitchenTime digitaliserade gåvokorten och nu kan alla som handlar köksprodukter eller inredning hos Uppsalaföretaget även skänka en slant till Rädda Barnen innan de checkar ut.