Möt Charlie Matanovic, Butikschef på City Gross i Halmstad

charlie-matanovic-city-gross

Hej Charlie, berätta om hur du blev butikschef. 

Jag har varit på City Gross hela mitt yrkesliv. Jag började som ”extring” när jag var 16 år och skulle bara tjäna pengar till körkort och bil. Men jag märkte att jag var bra på det, så efter gymnasiet fick jag heltidstjänst. Jag fick feedback på att det jag gjorde var bra, och det gjorde det kul att jobba. Att tycka att det är roligt är det viktigaste av allt. Redan när jag var 21 år satte jag upp ett mål för mig själv – att bli butikschef innan jag fyllde 30 år. För mig var det viktigt att sätta upp en målbild och låta det ta tid. Första steget var att bli säljchef och få personalansvar. Sen har jag byggt på min kompetens för att kunna ta rollen som butikschef, och nu är jag här.

Vad har du för utbildning?

Jag har gått gymnasiet med ekonomisk inriktning. Sedan har jag gått flera interna utbildningar, till exempel grundläggande ledarskapsutbildningar och därefter Diplomerat ledarskap och Framtidens Butikschef.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att coacha och involvera. Jag har haft tur som haft folk runt omkring mig som trott på mig och låtit mig utvecklas. Nu vill jag ge tillbaka genom att få andra på City Gross att växa och hjälpa dem att nå deras mål. Därför är min favorit av Bergendahls värderingar att vi är inkluderande, vi tar tillvara på varje medarbetares potential.

Redan när jag var 21 år satte jag upp ett mål för mig själv – att bli butikschef innan jag fyllde 30 år. Första steget var att bli säljchef och få personalansvar. Sen har jag byggt på min kompetens för att kunna ta rollen som butikschef, och nu är jag här.

Charlie Matanovic
Butikschef på City Gross i Halmstad

Vilken är din favorit-arbetsuppgift?

Jag brukar kalla det att vara helikopter – att surra ovanför och landa där jag ser att det finns behov. Bland det bästa jag vet är att kunna rycka in och hjälpa till med småsaker. Det kan vara att packa bröd, slänga skräp eller plocka en pall. Att hjälpa till där behovet finns, och låta mina medarbetare köra lite med mig! När jag är ute på avdelningarna har jag också möjlighet att visa medarbetarna att jag ser dem och visa att de är uppskattade.

Hur tillbringar du helst en ledig helg?

Helst börjar jag lördagen med att gå på jakt, jag jagar mest klövvilt. Sen kommer jag hem till familjen, grillar och spelar fotboll på gräsmattan med barnen. Det är kul att renovera, så på söndagen hinner jag snickra lite och sen går hela familjen ut i naturreservatet och fikar på en klippa, det gillar vi allihop.

Jobba hos oss

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Se lediga jobb

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Se lediga jobb

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Se lediga jobb

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Se lediga jobb

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Se lediga jobb

Bergendahls & son

En entreprenörsdriven koncern med långsiktigt hållbart ägande.

Se lediga jobb