Om Bergendahls

Bergendahls är ett svenskt familjeägt bolag, som drivs av tredje och fjärde generationerna i familjen Bergendahl. Bergendahlskoncernen är en av landets största familjeägda koncerner med hel- och delägda dotterbolag inom dagligvaror, stormarknad, heminredning och mode. Därutöver finns en aktiv investeringsverksamhet.

bolagen-bergendahls

Familjen Bergendahl

Grunden till Bergendahlskoncernen lades 1922 när Mikael Bergendahl öppnade en agentur för margarin i skånska Hässleholm. Idag ägs koncernen av Mikaels barnbarn Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos och hennes barn Sophia och  Carl-Mikael Bergendahl som alla är aktiva i koncernens styrelser.

Läs mer om familjen Bergendahl

 

1922 – 2022

Det är i år 100 år sedan Mikael Bergendahl startade en agentur för margarin i Hässleholm. Ett händelserikt sekel som präglats av ett starkt och resultatfokuserat entreprenörskap med personliga relationer till medarbetare, leverantörer och kunder. Det är med stolthet för vår historia som vi nu tar steget in en ny fas för Bergendahls, där fjärde generationen nu kliver fram för att ta familjeföretaget vidare.

Våra bolag

City Gross

Färskvaruhall och stormarknad under samma tak, här hittar du bra mat till schysstare priser.

Till City Gross

EKO

Den mest attraktiva och familjära destinationen för shopping med ett brett sortiment för hus, hem och fritid.

Till EKO

Glitter

Förgyller varje dag med prisvärda smycken och accessoarer.

Till Glitter

Granit

Förenkla ditt liv - få tid att leva! Granit erbjuder smarta och funktionella produkter för hela hemmet.

Till Granit

KitchenTime

Onlinebutiken med Nordens största sortiment av köksprodukter.

Till KitchenTime

Styrelse och ledning

Den hundraåriga ägartraditionen inom familjen Bergendahl förvaltas av dagens ägare Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos, maken Spiros och barnen Sophia och Carl-Mikael, som alla är aktiva i koncernens bolag och styrelser. 

Till Styrelse och ledning

finans-investering

Finans och investering

I decennier har Bergendahls byggt upp en entreprenörsdriven koncern med en portfölj av spännande butikskedjor och varumärken inom retail. Verksamheten går nu in i en ny fas där även en aktiv investeringsverksamhet har utvecklats.

Till Finans och investering