Finans och investering

I decennier har Bergendahls byggt upp en entreprenörsdriven koncern. Verksamheten går nu in i en ny fas där även en aktiv investeringsverksamhet har startats.

finans-investering

Vi investerar långsiktigt och tittar brett på olika möjligheter. Vi vill äga mer än tio procent och ser gärna att bolaget är noterat.

Lars Ljungälv, Koncernchef

Vårt aktieinnehav

I nuläget består investeringsverksamheten av betydande innehav i bland annat Swedish Logistic Property (SLP) och Doxa och Viva Wine Group. Vi utvärderar successivt ytterligare affärsmöjligheter, till exempel i bolag nära handeln.

 

 

Större investering i fastigheter

SLP är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter. Sedan starten har bolaget hållit högt tempo och på kort tid genomfört flera större förvärv. Bolagets fastighetsbestånd omfattar en uthyrningsbar yta på cirka 570 000 kvm, bland annat Bergendahls tidigare logistikfastighet i Hässleholm som rymmer partihandel och kontor. Sophia Bergendahl sitter i SLP:s styrelse.

Doxa är noterat på Nasdaq First North med huvudfokus på fastighetsinvesteringar. Doxa har bland annat förvärvat kvarteret Malmö Arena och Sundsbron Fastighets AB, samt äger 2,4 procent av aktierna i det nyligen börsnoterade bostadsbolaget KlaraBo.

 

Andelar i snabbväxande vinföretag

Bergendahl & Son förvärvade i slutet av 2021 andelar i Viva Wine Group i samband med att bolaget börsintroducerades. Viva Wine Group är Sveriges största vingrupp. Med bas i Sverige, ett av marknadens bredaste utbud och verksamhet på flera marknader växer bolaget snabbt internationellt.